Cum alegem cel mai potrivit dulap pentru arme?

Home » Articole » Cum alegem cel mai potrivit dulap pentru arme?

Ca proprietar de armă, una dintre cele mai inspirate investiții pe care o puteți face e un dulap pentru arme de calitate, unul capabil să ofere protecție desăvârșită armei și, mai important, persoanelor care ar putea avea contact cu ea.

Pare destul de greu să alegi un dulap pentru armă din moment ce piața „geme” de atâtea produse diferite ca preț, model, mărime și calitate.

Totuși, e destul de simplu să alegeți doar unul. Ne propunem să adunăm în acest articol câteva sfaturi utile care vă vor ajuta – sperăm noi – să alegeți cel mai potrivit dulap pentru arma dumneavoastră.

Cum ne dăm seama dacă dulapul pentru arme pe care vrem să îl cumpărăm e cu adevărat unul bun?

Dulapuri certificate pentru arme cu casetă pentru muniție

Dulapuri certificate pentru arme cu casetă pentru muniție

Fiecare dulap pentru arme vine cu anumite standarde și rating-uri. Ați găsit unul care vă place însă nu aveți siguranța că oferă protecția promisă de producător? E destul de ușor să vă dați seama dacă aveți în față un produs de calitate.

Spre exemplu, dacă un dulap pentru arme are specificația „certificat antifoc cu rating-ul X”, dulapul respectiv trebuie să fi fost testat după un standard acceptat (cum ar fi standardele europene, în cazul nostru), pentru ca el să ofere cu adevărat protecție antifoc.

E nevoie să menționăm acest lucru pentru că, din păcate, prea multe dulapuri sunt comercializate cu standarde false. De ce? Unele firme care vând echipamente pentru protecția armelor au creat o serie de caracteristici false produselor pe care le comercializează, doar ca să ne ofere impresia că au produse mai bune față de concurența lor.

Ca urmare, cele mai multe dulapuri pentru arme disponibile astăzi sunt prea scumpe pentru protecția pe care o oferă ele de fapt.

Dacă suntem atenți și cerem dovezi (certificate care atestă faptul că un seif a fost cu adevărat testat după un anumit standard), vom evita să ne pricopsim cu un dulap pentru arme care se dovedește a fi doar o cutie de metal.

Care sunt informațiile de care avem nevoie înainte să cumpărăm un dulap pentru arme?

Dulap arme de vânătoare cu casetă pentru muniție

Dulap arme de vânătoare cu casetă pentru muniție

1. Ce punem într-un dulap pentru arme?

Dacă vi se pare dificil să alegeți mărimea dulapului pentru arme, cel mai simplu mod de a rezolva această problemă e să faceți o listă cu armele pe care vreți să le securizați cu un asemenea produs.

Nu uitați nici de muniție. Unele dulapuri pentru arme oferă compartimente speciale pentru muniție, un avantaj enorm pentru proprietari. De asemenea, gândiți-vă și la accesoriile armei, și stabiliți din timp dacă le veți stoca sau nu în dulapul pe care urmează să îl cumpărați.

2. Ce fel de protecție ar trebui să ofer armei?

Înainte să dați banii pe un dulap pentru arme, e foarte important să vă gândiți la riscuri. Mai precis, ce fel de pericole ar putea afecta integritatea armei dvs. Poate fi vorba de furt, incendii sau inundații. Analizați care e riscul cel mai mare și, în funcție de acest lucru, alegeți tipul de protecție al seifului.

Din fericire, unele dulapuri pentru arme oferă la un singur produs mai multe tipuri de protecție, cum ar fi cea antifoc și antifurt.

Un dulap pentru arme de calitate va oferi protecție (pe lângă cea antifurt) împotriva incendiilor și a apei. În mod normal, un incendiu la o locuință medie atinge temperaturi de aproximativ 650 de grade Celsius, condiții în care un dulap certificat antifoc ar trebui să fie capabil să reziste acestor temperaturi cel puțin 30 de minute. Acest lucru este valabil și la dulapurile pentru arme rezistente la apă, în caz de inundații.

3. Cât de des voi avea nevoie să deschid dulapul?

Dacă nu veți avea nevoie să deschideți des seiful pentru arme, veți avea parte automat de mai multă flexibilitate când vine vorba de alegerea tipului de încuietoare pentru seif. Vă recomandăm, în acest caz, un seif pentru arme cu închidere cu cheie.

Pe de altă parte, în cazul în care sunteți nevoit să deschideți des dulapul, cel mai potrivit mecanism de blocare pentru seiful dumneavoastră e cel cu închidere electronică.

De ce e important să investesc într-un dulap pentru arme?

Atâta vreme cât puteți ține sub control accesul pe care îl au cei din jur la arma dumneavoastră, puteți spune că ați făcut un prim pas spre protecția ei. Un dulap pentru arme e singurul în măsură să țină arma departe de familie, prieteni, vizitatori sau chiar hoți.

La fel de important, un seif sau un dulap pentru arme e gândit în așa fel încât să păstreze calitatea armei depozitate, nu doar să țină departe persoanele care nu ar trebui să ajungă la ea. Păstrate într-un mod necorespunzător, cu timpul, armele se deteriorează.

Armele moderne, de calitate, au o rezistență incredibilă. Ele sunt proiectate să reziste la numeroase trageri și sunt fabricate din materiale durabile. Cu toate acestea, integritatea armelor e știrbită de un singur factor: umiditatea.

Proprietarii de arme se confruntă frecvent cu această problemă, inclusiv cei care păstrează armamentul valoros în dulapuri pentru arme. Umezeala duce la ruginirea componentelor metalice și distruge finisajele elegante din lemn.

Singura modalitate prin care puteți evita acest lucru e să alegeți un dulap pentru arme care păstrează o anumită temperatură în interior, astfel încât arma și armamentul să nu fie afectate de umiditate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (9 votes cast)
Cum alegem cel mai potrivit dulap pentru arme?, 5.0 out of 5 based on 9 ratings
Solutie web oferita de BlackCode