Seifurile pentru muniţie şi arme de vânătoare, o siguranţă necesară şi suficientă

1

Venatio etimologia latină a cuvântului vânătoare desemnează o activitate ce presupune prinderea sau uciderea unor animale sălbatice, în zilele noastre efectuată în condiţii legale. După cum probabil ştiţi, vânătoarea a apărut ca ocupaţie a omului încă din perioada paleolitică, însă pe atunci, acest obicei era o necesitate pentru că a apărut înainte ca omul să cultive plante şi să crească animale pentru hrana. De atunci şi până acum însemnătatea acestui cuvânt s-a schimbat.

Dulap de depozitare pentru arme si munitie

Dulap ieftin pentru arme si munitie

Acum el defineşte vânătoarea ca o activitate opţională, ca hobby sau ca activitate organizată necesară pentru ştiinţă şi studiu (vânatul sportiv). Totodată, cu trecerea timpului, această activitate a fost îngrădită de restricţii şi reguli pentru a o ţine sub control, pentru protejarea speciilor pe cale de dispariţie. Tot la capitolul reguli este şi dulapul de păstrare a armelor de vânătoare, pentru a ţine armele în siguranţă dar şi pentru ca acestea să nu ajungă în mâna persoanelor neautorizate care se pot răni.

În România există peste 60 000 de vânători. Pentru a te afla printre cei care ştiu să aibă grijă de armele, dar şi de familia lor, poţi achiziţiona un seif pentru muniţie şi arme de vânătoare. Bineînţeles, nu înainte de a fi atent la câteva detalii.

În primul rând trebuie să analizaţi cu atenţie ce anume vreţi să păstraţi în dulapul de arme pentru a aprecia dimensiunea şi gradul de siguranţă necesar pentru viitorul seif. Spre exemplu arme şi muniţie, bani, bijuterii, cec-uri sau documente. Apoi trebuie să decideţi locul de instalare a sefurilor pentru a stabili dacă veţi achiziţiona un seif care se montează în perete sau unul care se montează în podea ori în mobilă. Cele ce se montează în perete trebuie să fie cu 10 cm mai mici decât zidul, pentru o ancorare mai bună. De asemenea trebuie să alegeţi şi tipul de deschidere al produsului adică cu cheie, cu cifru sau cu amprentă.

Bineînţeles că la toate acestea se adaugă şi particularităţile fiecărei mărci. Spre exemplu dulapul de arme şi muniţie T709 este construit dintr-o bucată, din oţel cu o grosime de 4 cm. Închiderea acestuia se face cu o cheie dublu-cotită. Suporturile pentru arme sunt din lemn masiv, iar cutia este securizată cu închidere cilindrică.

Seiful electronic incastrabil de montat în perete pentru arme şi muniţie are marginile teşite pentru o mai bună ancorare în perete. Acesta are şi părţile interne din oţel, nimic din interiorul său nu este plastic. Senzorul de control al uşii închis/deschis este optim. Acest tip de seif este ideal şi pentru nevăzători, având o tastatură compatibilă cu Braille.

Seiful cu amprentă digitală şi cu fixare în podea este foarte confortabil şi uşor de folosit. Aceste seifuri nu au nevoie de chei, nu au nevoie de coduri. Seiful acceptă chiar şi trei amprente digitale. Seiful permite înregistrarea unei amprente digitale master care poate permite crearea sau ştergerea de amprente.

seif electronic incastrabil

Seif electronic incastrabil ieftin

Dacă doriţi să achiziţionaţi unul dintre aceste seifuri, aflaţi că ele se găsesc la un click distanţă, pe dulap-arme.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Seifurile pentru muniţie şi arme de vânătoare, o siguranţă necesară şi suficientă, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor